حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

چهارشنبه, ۱۴ آذر , ۱۴۰۳ Wednesday, 4 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1036 تعداد نوشته های امروز : 1 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 0×
  • آبان 4, 1402 ساعت: ۱۹:۲۵
  • شناسه : 2867
    3
    وزارت بهداشت: سمانیوز، ماجرای افزایش شهریه‌ دانشجویان علوم پزشکی/ وزارت بهداشت: افزایش شهریه متعارف و پلکانی می‌شود
    ارسال توسط : نویسنده : فریده منصوری منبع : تسنیم
    پ
    پ

    در روزهای اخیر نامه معاون آموزشی وزارت بهداشت مبنی بر پیشنهاد افزایش شهریه دانشجویان علوم پزشکی شهریه‌پرداز جنجال زیادی به پا کرده و با اعتراض دانشجویان مواجه شده اما وزارت بهداشت می‌گوید این افزایش متعارف و پلکانی خواهد بود.

    به گزارش سمانیوز به نقل از تسنیم، تحصیل در برخی دانشگاه‌های کشور با پرداخت شهریه امکان‌پذیر می‌شود؛ برخی از پذیرفته‌شدگان کنکور سراسری علوم تجربی نیز با توجه به رتبه کسب کرده، امکان تحصیل در رشته‌های علوم پزشکی در دانشگاه‌های شهریه‌پرداز را دارند.

    براساس قوانین توسعه‌ و قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور پیش‌بینی هزینه‌های لازم برای آموزش نیروی انسانی در هر رشته و مقطع دانشگاهی یکی از وظایف قانونگذاران است؛ این مبالغ محاسبه و به عنوان شهریه دانشجویان شهریه‌پرداز در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور تعیین می‌شود. این مبالغ باید به تأیید هیئت‌های امناء، مجامع و شوراها در وزارت بهداشت برسد.

    ماجرای یک نامه جنجالی درباره افزایش شهریه دانشجویان شهریه‌پرداز علوم پزشکی

    چندی پیش ابوالفضل باقری‌فرد؛ معاون آموزشی وزارت بهداشت در نامه‌ای به گلمکانی؛ دبیر هیئت‌های امنا، مجامع و شوراها اعلام کرد که میانگین شهریه‌های فعلی دانشجویان شهریه‌پرداز دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با سرانه اختصاص یافته از سوی سازمان برنامه و بودجه فاصله بسیار زیادی دارد و در سال‌های اخیر افزایش هزینه‌های آموزشی و کمک آموزشی بار سنگینی را به دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها تحمیل کرده است و عملاً امکان ادامه روند آموزش با شهریه‌های فعلی امکان‌پذیر نیست.

    در این نامه عنوان شده بود که در حال حاضر میانگین فعلی شهریه دانشجویان شهریه‌پرداز و میزان سرانه تعیین شده سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در سال ۱۴۰۲ به شرح جدول زیر است:

    وزارت بهداشت , بهداشت و درمان , پزشک , دانشگاه های علوم پزشکی ایران ,

    در ادامه این نامه، معاون آموزشی وزارت بهداشت شهریه سالانه دانشجویان شهریه‌پرداز شاغل به تحصیل (ورودی‌های قبل از سال تحصیلی ۱۴۰۲) برای سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ را به این شرح پیشنهاد کرده است:

    همچنین میزان شهریه دانشجویان شهریه‌پرداز نوورود (ورودی‌های ۱۴۰۲-۱۴۰۳) به شرح زیر پیشنهاد شده است:

    وزارت بهداشت , بهداشت و درمان , پزشک , دانشگاه های علوم پزشکی ایران ,

    میزان هزینه خرید تعهد، انصراف، اخراج دانشجویان در سال تحصیلی ۱۴۰۲ – ۱۴۰۳ برای مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترای حرفه‌ای (پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی) همان مبلغ شهریه تحصیلی امسال به شرح زیر خواهد بود:

    وزارت بهداشت , بهداشت و درمان , پزشک , دانشگاه های علوم پزشکی ایران ,

    در پایان باقری‌فرد؛ معاون آموزشی وزارت بهداشت درخواست کرده است که این پیشنهادات جهت تصویب در دستور کار جلسه مشترک هیئات امنای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور قرار بگیرد.

    همانطور که پیش‌تر نیز گفته شد؛ میانگین فعلی شهریه دانشجویان شهریه‌پرداز با میزان سرانه تعیین شده از سوی سازمان برنامه و بودجه اختلاف بسیار فاحشی دارد؛ برای مثال دانشجویان پزشکی شهریه‌پرداز در حال حاضر ۳۰ میلیون تومان شهریه پرداخت می‌کنند اما میزان هزینه صورت گرفته از سوی دولت برای تربیت این دانشجویان در سال جاری، ۲۱۳ میلیون تومان است.

    پیشنهاد افزایش شهریه دانشجویان علوم پزشکی جنجال زیادی در فضای مجازی و گروه‌های صنفی دانشجویان ایجاد کرده است؛ دانشجویان این مبالغ شهریه را بسیار گزاف می‌دانند و اعلام می‌کنند که با تعیین چنین شهریه‌هایی ادامه تحصیل برای آن‌ها دشوار خواهد بود.

    هزینه‌کرد دولت برای دانشجویان ۶ تا ۶ برابر شهریه‌هاست

    به گفته روابط عمومی معاونت آموزشی وزارت بهداشت «هزینه‌هایی که از سوی دولت برای هر دانشجوی پزشکی در دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌شود بسیار بیشتر و حدود ۵ تا ۶ برابر هزینه‌‌هایی است که در قالب شهریه از دانشجویان شهریه‌پرداز اخذ می‌شود.

    طی سال‌های گذشته شهریه‌ها افزایش متناسبی با نرخ تورم نداشته‌اند و به همین دلیل فاصله زیادی بین قیمت تمام شده تحصیل هر دانشجو در دانشگاه و شهریه‌ای که او پرداخت می‌کند، وجود دارد.

    عددهایی که در جدول آمده عددهای پیشنهادی است و ممکن است به تصویب هیئت امنای دانشگاه‌ها نرسد.

    تصمیم‌گیری نهایی درباره نرخ شهریه‌ها توسط هیئت امنا انجام می‌شود و هنوز این شهریه‌ها در هیئت امنا مصوب نشده است و فعلاً قابلیت اجرایی ندارد.

    نامه‌ای که از سوی معاونت آموزشی خطاب به آقای گلمکانی زده شده پیشنهاد است و تصمیم نهایی با حضور هیئت امنای مشترک و معاونت آموزشی و وزیر بهداشت اخذخواهد شد».

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.