حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

چهارشنبه, ۱۴ آذر , ۱۴۰۳ Wednesday, 4 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1036 تعداد نوشته های امروز : 1 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 0×
برگزاری جشنواره پخت ترخینه در شهرِ خلاقِ خوراک
  • آبان 20, 1403 ساعت: ۱۸:۱۶
  • شناسه : 6093
    1
    سمانیوز، جشنواره "پخت ترخینه"، به‌مناسبت سومین سالروز پیوستن کرمانشاه به زنجیره شهرهای خلاق خوراک دنیا از سوی اداره گردشگری سازمان فرهنگی شهرداری و با مشارکت اداره‌کل بهزیستی استان و گروه غذایی "تنها" برگزار شد.
    ارسال توسط : نویسنده : فریده منصوری منبع : سمانیوز
    پ
    پ

    سمانیوز، گــزارش روابـط‌عمـومی اداره‌کـل بهـــزیستی استـان کرمانشـــاه؛
    در این جشنواره که در پارک شرقی شهر کرمانشاه برگزار شد، جمعی از مددجویان توانمند و خلاق بهزیستی در کنار سایر بانوان کرمانشاهی، اقدام به پخت آش ترخینه کردند و در پایان با نظر داوران، برگزیدگان جشنواره معرفی شدند.
    گفتنی است که از مسئول جامعه معلولان و بانوان حضور یافته از سوی بهزیستی، به‌صورت ویژه قدردانی شد و از میان ۱۰ بانوی شرکت‌کننده از جامعه هدف بهزیستی، ۳ نفر برگزیده شده (مریم مرادی – زهرا کریمی‌طهنه – جمینه کریمی) و یکی از بانوان نیز با وجود ابتلا به سندروم‌ دون، از سوی اسپانسر این برنامه، با تقدیم هدیه‌ای ارزنده، به‌صورت خاص تشویق شد.
    گزارش سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه از برگزاری این مراسم:
    به گزارش اداره ارتباطات سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه، جشنواره پخت ترخینه به مناسبت سومین سالروز پیوستن کرمانشاه به زنجیره شهرهای خلاق خوراک دنیا ازسوی اداره گردشگری سازمان فرهنگی و با مشارکت اداره کل بهزیستی و گروه غذایی تنها برگزار شد.
    در این جشنواره که امروز ۲۰ آبان در پارک شرقی شهر کرمانشاه برگزار شد، جمعی از بانوان کرمانشاهی اقدام به پخت آش ترخینه کرده و آن را در معرض داوری قرار دادند و در پایان هم با نظر داوران، برگزیدگان جشنواره معرفی شدند.
    ایمان درخشی رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری و مدیر شهر خلاق خوراک کرمانشاه در این جشنواره با اشاره به سومین سالروز ثبت کرمانشاه به عنوان شهر خلاق خوراک دنیا، اظهار کرد: به همین مناسبت برنامه‌های مختلفی را در استان برگزار کردیم که از جمله آنها می‌توان به رونمایی از بسته خلاق شیرینی‌های کرمانشاه، رونمایی از پوستر اِلمان‌های شهری خوراک و نیز جشنواره پخت ترخینه اشاره کرد.
    وی افزود: جشنواره پخت ترخینه، با حضور ۴۰ شرکت کننده در دو بخش معلولین و آزاد برگزار شد که در نهایت سه نفر از بین معلولین و سه نفر در بخش آزاد از سوی داوران برگزیده شدند.
    مدیر شهر خلاق خوراک کرمانشاه با بیان اینکه ترخینه یکی از آش‌های قدیمی مردم کرمانشاه است، عنوان کرد: مردم کرمانشاه با این آش بزرگ شده‌اند و نه تنها به عنوان یک غذای دلچسب برای روزهای سرد پاییزی و زمستانی از آن استفاده می‌کنند، بلکه به عنوان یک درمانگر برای بیماری سرما خوردگی نیز به آن نگاه می‌کنند.
    وی در ادامه با بیان اینکه طی حدود یک سال و نیم گذشته حدود ۱۶ رویداد گردشگری خوراک در کرمانشاه برگزار شده، عنوان کرد: جشنواره ترخینه، آش‌های فراموش شده، صبحانه سالم، عصرانه سالم، نان، خانواده و تغذیه و … از جمله این رویدادها هستند.
    درخشی افزود: حدود سه سال پیش که کرمانشاه به عنوان شهر خلاق خوراک معرفی شد، رویداد سازی چندانی در این زمینه در استان صورت نگرفت، به همین دلیل سازمان یونسکو در پایش‌های سالانه خود از شهرهای خلاق خوراک در دنیا، نام کرمانشاه را جزو فهرست شهرهای غیرفعال قرار دارد، لذا طی یک سال و نیم گذشته رویدادهای مختلفی را برگزار کردیم.
    مدیر شهر خلاق خوراک کرمانشاه تصریح کرد: اکنون کرمانشاه نه تنها یکی از شهرهای فعال خلاق خوراک در دنیاست، بلکه حتی جزو شهرهای پیشرو نیز به شمار می‌رود و برای اغلب رویدادهای جهانی و سمینارهای مختلفی که در این حوزه در دنیا برگزار می‌شود، از آن دعوت به عمل می‌آید.
    وی خاطرنشان کرد: پیوستن یک شهر به شهرهای خلاق خوراک در دنیا تنها ۱۰ درصد از کار است و مابقی آن این است که تلاش شود تا لایه‌های مختلف مردمی به این حوزه ورود کنند و غذاهای بومی محلی خود را حفظ و برای آن برنامه داشته باشند.
    درخشی گفت: خوشبختانه از زمان تبدیل شدن کرمانشاه به شهر خلاق خوراک، بسیاری از رستوران‌های کرمانشاهی به جای پرداختن به غذاهای شرقی و دریایی و… در منوی خود خوراک‌های بومی محلی مانند پیتزا تماته، نژی‌آو، ترخینه و … را گنجانده‌اند که مورد استقبال خوب مردم و گردشگران هم واقع شده است.
    در پایان این جشنواره با رای داوران، در بخش آزاد خانم‌ها بدریه گودرزی، مژده کرم خوانی و فریبا بابایی و در بخش معلولین نیز خانم‌ها ناهید کریمی، جمیله کریمی و مریم مرادی برگزیده شدند.
    همچنین از یکی از نوجوانان مبتلا به سندروم‌دون که علاقمند به مشارکت در برنامه‌های شهر خلاق خوراک در کرمانشاه بود، تجلیل شد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.